Geen btw voor zonnepanelen vanaf 1 januari 2023

Ontdek hier wat dit voor u betekent.

Het beste voor u!

De aankoop van PV-producten is belastingvrij.

Een argument voor de aankoopbeslissing van een PV-systeem voor particulieren.

Wettelijke regeling

De Nederlandse regering heeft de btw op de levering en installatie van zonnepanelen per 1 januari 2023 verlaagd van 21 % naar 0 %. Particulieren kunnen nu belastingvrij een PV-systeem kopen en hoeven de btw niet meer terug te vragen bij de belastingdienst. Deze regeling geldt voor alle particulieren die een PV-systeem kopen, maar is ook interessant voor woningbouwverenigingen en verhuurbedrijven.

Met deze maatregel wil de regering stimulansen creëren om de aanschaf van PV-systemen te vereenvoudigen en de uitbreiding van PV in Nederland te vergroten. Weer een stap naar de energietransitie.

Voorwaarden voor de btw-vrijstelling

Voor wie?
De verordening geldt alleen voor particulieren, of woningbouwverenigingen en verhuurbedrijven.

Voor welke PV-systemen?
Het btw-nultarief geldt alleen voor zonnepanelen die op of in de onmiddellijke nabijheid van de woning worden geïnstalleerd. Dus ook voor modules geïnstalleerd op bijgebouwen (bijv. garage of schuur) of op een naburig pand.

Voor welke producten?
De belastingvermindering geldt alleen voor modules en werkzaamheden die rechtstreeks noodzakelijk zijn voor de installatie en de goede werking van de zonnepanelen. Producten zoals opslag (batterijen), zonnedakpannen, warmtepompen of zonneboilers zijn uitgesloten van de regeling.

Goed om te weten!
Deze btw-regeling omvat niet alleen de aankoop- en installatiekosten van uw volledige PV-systeem, maar ook alle noodzakelijke werkzaamheden voor de montage en aansluiting (bijvoorbeeld het verwijderen van de meterkast of het leggen van kabels).

Meer informatie vindt u hier
0 % btw voor zonne-installaties op woningen vanaf 1 januari 2023 (belastingdienst.nl) >>
Officieel regeringsbesluit >>

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *