Btw terug op thuisbatterij

Vanaf nu kan de eindklant in Nederland de btw terugvragen bij de belastingdienst als hij voldoet aan bepaalde voorwaarden.

Deze regeling geldt alleen voor thuisbatterijen in combinatie met een dynamisch energiecontract. De batterij moet gebruikt worden voor handel in stroom op basis van dynamische tarieven – alleen dan kan de consument profiteren van de Kleine Ondernemersregeling (KOR).

Hier zijn de voorwaarden:

1. Slimme batterij: De eindklant moet energie “handelen” op de energiemarkt, dus opladen tegen lage prijzen en ontladen tegen hoge prijzen. Alleen een slimme batterij maakt dit mogelijk. Een gewone thuisbatterij slaat alleen energie op en geeft het later weer af. Dit handelen zorgt ervoor dat de belastingdienst de eindklant beschouwt als btw-ondernemer.

2. Dynamisch energiecontract: De eindklant moet een dynamisch energiecontract hebben, op naam van degene die de btw-teruggave aanvraagt.

3. Eerdere aankoop zonnepanelen: Als de eindklant eerder btw op zonnepanelen heeft teruggevraagd, valt hij waarschijnlijk niet meer onder de Kleine Ondernemersregeling (KOR). Om problemen te voorkomen, kan hij de thuisbatterij op naam van zijn partner aanschaffen, met het aankoopcontract en het energiecontract op naam van de partner.

Door de btw-teruggave wordt de terugverdientijd van een batterij aanzienlijk verkort, waardoor het nog aantrekkelijker wordt voor de eindklant om te investeren in een thuisbatterij. Zo draagt hij niet alleen bij aan een duurzamere toekomst, maar bespaart ook op energiekosten.

Wij hebben de passende batterijen van het Britse merk GivEnergy in ons assortiment. Deze zijn alle geschikt voor de btw-teruggave regeling.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *